default_mobilelogo

Polazak na izlet je autobusom, u nedjelju, 2. veljače, 2014. godine u 430sati s parkirališta iza „Macanovog doma u Čakovcu. Putovanje preko Trnovca, Ptuja, Brnika do donje stanice gondolske žičare za Vogel. Skijaši nastavljaju žičarom do hotela na Voglu, a autobus s planinarima i rekreativcima nastavlja do planinarskog doma kod izvora Savice.

Od parkirališta kod izvora Savice se planinari koji se odluče za uspon na Komnu penju lijevo od slapa označenim planinarskim putem prema domu na Komni (1520 m n. m. – 3,5 sata uspona), a ostali nastavljaju prema slapu Savica i poslije se vraćaju do planinarskog doma. Iza doma vodi turistička staza prema hotelu Zlatorog i tu sjevernom obalom Bohinjskog jezera do Stare Fužine gdje kod mosta u blizini crkve sv. Janeza završava (ukupno 3 sata laganog hoda bez stajanja).

Autobus kreće u 1630 sati s parkirališta kod slapa Savice, pokuplja skijaše kod donje stanice žičare na Vogel i u 1730 kreće s parkirališta ispred „INFO“- Centra kod Bohinjskog jezera za Čakovec.

CIJENA AUTOBUSNOG PRIJEVOZA JE 130 kn.
CIJENA CIJELODNEVNE SKIJAŠKE KARTE (uključivo sa gondolskom žičarom) JE 27€ - plača se individualno po želji (najskuplja opcija).

Za planinare i šetače obavezna zimska planinarska oprema: preporučaju se dereze (žabice), obavezna planinarska obuća, topla slojevita odjeća.

Planinarski dom na Komni je otvoren i dobro opskrbljen.

Prijave najkasnije do 29. siječnja 2014. kod Bogomira Trabea, mob.: 091 151 6562, Magdalene Bistrović, tel.: 040 310 955 ili na sastanku društva.

Sve informacije o izletu moguće i naći i na forumu društvenih stranica: http://www.hpd-medjimurje.hr/index.php/forum/index