default_mobilelogo

Polazak na izlet je u nedjelju, 09. ožujka 2014. u 07:00 satim malim autobusom, s parkirališta iza "Macanovog doma" u Čakovcu. Putovat ćemo pokraj Ivanca, Lepoglave, Trakoščana i Đurmanca do Rogatca u Sloveniji. Kratko stajanje za kavu u Rogatcu.

Nastavak puta do vatrogasnog doma u zaseoku Donačka gora odakle slijedi uspon do Rudijevog doma (1,5 sat) i vrha Donačke gore (50 min), put nije zahtjevan. Ukoliko će snježne prilike dozvoliti popet ćemo se pokraj crkvice sv. Donata istočnim, zahtjevnim, putem (kratak, s sajlama osigurani odsjek) na istočni vrh planine i nakon toga preći uz greben do vrha Donačke gore 884 m. n. m. S vrha se za lijepog vremena prostiru predivni vidici sve do Slovenskih Alpi na sjeveru i planina Hrvatskog Zagorja, Ivanščice, Strahinščice, Ravne gore...

Spust do planinarskog doma (Rudijev dom), odmor za ručak. Dom je opskrbljivan, prehrana, piće. Povratak do autobusa i dogovorno nastavak puta do Rogaške Slatine, razgledavanje i postanak za kavu. Povratak za Čakovec dogovorno.

Na put ponjeti standardnu planinarsku opremu, obavezna pl. obuća, preporučuju se štapovi i za svaki slučaj žabice (dereze) u naprtnjači. Ne zaboraviti putne isprave za prelazak granice!

Cijena prijevoza je 60,00kn

Prijave i uplate prijevoza najkasnije do srijede 05. ožujka kod:
- voditelja izleta Bogomira Trabea, mob.: 091/151-6562,
- Magdalene Bistrović, tel. 040/310-955,
- Na sastanku društva, svaki ponedjeljak u "Domu Amatera Čakovec" u 20:00 sati.